2009.12 – Kattepine . . .

Kattepine

Kattepine

ht.no kan man 1.juledag  lese om
Salangen-ordfører Ivar B. Prestbakmo sin beskrivelse  av en politikerkollega’s søknad om offentlig støtte til kattepass.
Etter at det for kort tid siden ble offentlig kjent at  fylkespolitiker Synnøve Søndergaard søker om støtte til dekning av utgifter til pass av katten hennes mens hun selv er på fylkestingsmøter, har det kommet en del reaksjoner – bl.a. på HT-redaktør Bård Borch Michaelsen’s blogg (Bårds blogg) under overskriften «Forstår at folk freser» tirsdag 22.desember.
Det innlegget har jeg tillatt meg å gi en kommentar til samme dag.
Man kan være enig eller uenig i sakens realitet – søknaden om støtte, men ut fra det  som kommer fram i omtalen på ht.no kan det for meg synes som om Prestbakmo’s formuleringer mest kan ansees som angrep på dømmekraften  til søkeren.
Salangen-ordføreren synes å være mest bekymret for om søknaden fra Søndergaard skal være med på å bygge opp under politikerforakten,
Mot slutten av innlegget i sin egen blogg 21.desember finner jeg formulerte beskrivelser av politikerkollega(er) saken etter mine vurderinger godt kunne ha vært foruten.

Jeg er av den formening at søknaden fra Synnøve Søndergaard fortjener en handtering ut fra sakens realiteter, dvs. det fatum at vedkommende fylkespolitiker har utgifter i forb. med utøvelse av sitt ‘oppdrag’ for fylkeskommunen.

For øvrig vil jeg  uttrykke stor støtte til Synnøve Søndergaard og andre som virkelig tar vare på dyrene sine. Vi ser nok mange eksempler på det motsatte.
Med de vansker man fra tid til annen opplever mht rekruttering til ulike verv og funksjoner i samfunnet, bør det legges tilrette også økonomisk slik at engasjement ikke blir utgiftsposter på budsjettet til den enkelte privat.

Eilif N

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*